latinica  ћирилица
12/09/2024 |  21:05 | Аутор: РТРС

Помоћ за борца ВРС у Тутњевцу

Дом за стара лица "Милошевић" у селу Тутњавац посјетио је директор фирме "Термо нова" кћерке фирме РиТЕ Угљевик Драган Гајић и организациони секретар СНСД-а Игор Додик и разговарали са корисницима услуга и власником Дома. Хитна помоћ је обећана за борца ВРС Цвијетина Симића коме је потребна физикална терапија.
Помоћ борцу ВРС - Фото: РТРС
Помоћ борцу ВРСФото: РТРС

- Јуче сам добио позив ове установе како бисмо помогли борцу ВРС који је нажалост имао мождани удар. Ја га иначе добро познајем и иначе сам за те категорије посебно везан за тај период рата. Одмах сам предузео одређене активности да се посјети ова установа и да видимо на који начин да помогнемо Цвијетину. Он треба да се упути у установу "Зотовић" на фискалне терапије и то ћемо омогућити у сарадњи са нашим организационим секретаром СНСД Игором Додиком. Хвала господину Игору што је одмах дошао овдје након нашег разговор - рекао је Драган Гајић директор фирме "Термо нова" кћерке фирме РиТЕ Угљевик.

Каже да има наговјештаја да би Цвијетин могао и да прохода.

- Цицан не смије бити заборављен. Уједно смо разговарали какве су потребе овог старачког дома у наредном периоду да би имао још боље услове и веће капацитете - рекао је Гајић.

Капацитет овог дома је 43 корника, а Цвијетин Цицан Симић је овдје већ три године.

- Цицан је прије три године имао мождани удари послије лијечења је пребачен у наш Дом и ми се бринемо три године о његовом здрављу. Он је човјек који нема никог, има једног блчижег сродника који повремено води рачуна о њему. На нама је да покушамо да га пошаљемо у бању и да му се побољша здравствено стање. Њему су неопходне физикалне терапије, једном је већ био у Зотовићу али краће вријеме и дјелчимично му је то помогло. Сматрам ако би се то поновило два, три пута по двадесет дана, ја сам убијеђен да би он проходао. Да ли ће му се глас вратити не знам. Ови људи који су нас посјетили су вољни да му помогну и хвала им на томе - рекао је Лазар Милошевић власник и директор Дома за старија лица "Милошевић".