latinica  ћирилица
Свилен конац
14:05 | понедјељак, 19. Април
Свилен конац: Емисија народне музике
Нова седмица, али стари музички пријатељи у емисији народне музике „Свилен конац“. Издвајамо: Говорићемо о Додолама, народном обичају призивања кише. Одгонетнућемо зашто је шећер сладак а причаћемо и о картама за играње. Сазнаћете за шта све људи широм света вјерују да доноси срећу и шта их “штити од несреће”. 22. април је Дан града Бањалуке. Њега ћемо обиљежити пригодном причом о дајаку-симболу града. Већ смо вам говорили о томе да је код старијих људи у селу, остало вјеровање да не треба сјећи дрво запис и да је то гријех за цијелу породицу онога ко то учини. Причамо о историјату овог обичаја.
Разбудилник
06:00 | уторак, 20. Април
Разбудилник: Јутро и радио суиз и исте приче!
Како наступа лијепо вријеме знатно смо изложенији бучним ситуацијама, што гласном музиком и галамом у угоститељским објектима, тако и веома учесталим мотоциклима, чији возачи "дивљају" по улицама. Такође, ту су и разна помагала као што су косилице, електричне тестере и бука са градилишта. Зато се Свјетски дан заштите од буке, 20. април, обиљежава под слоганом: КОНТРОЛИШИТЕ СВОЈУ БУКУ И ПОШТУЈТЕ ЗВУЧНО ОКРУЖЕЊЕ!
Студиорум
20:00 | уторак, 20. Април
Студиорум: Конфучијев институт Универзитета у Бањалуци
Конфучијев институт Универзитета у Бањалуци је образовни центар основан 21. јануара 2018. године са циљем промовисања кинеског језика и културе. Бесплатни курсеви дају прилику полазницима свих узраста да се директно упознају са свим оним што шподразумијева идентитет народа Републике Кине. Образовни циклус је верификован потврдом о успијешном завршетку курса. Након тога постоји могућност полагања кинеског стандардизованог теста којим се одређује ниво знања овог језика нематерњих говорника. У плану је да наредне академске школске године на Филошком факултету бањалучког универзитета почне са радом и Одсјек за кинески језик. О више аспеката активности Конфучијев института вечерас детаљније разговарамо са Ањом Мудреновић, која је од самог почетка његовог рада у првим редовима.