latinica  ћирилица
20/10/2024 |  15:49 ⇒ 15:55 | Аутор: sputniknews.com

Вучић након разговора са Путином: Србија неће уводити санкције Русији (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је послије телефонског разговара са предсједником Русије Владимиром Путином да Србија неће уводити санкције Русији.
Вучић и Путин (фото: Танјуг / Председништво Србије) -
Вучић и Путин (фото: Танјуг / Председништво Србије)

- Нисмо уводили и могу да кажем да Србија неће увести никакве санкције Русији - изјавио је Вучић одговарајући на питање новинара на изложби "Војна дипломатија на путу ка слободи".

Вучић се још једном захвалио Путину на честиткама и указао на непоколебљив слободарски дух српског народа.

На питање новинара да ли очекује замјерке и нападе због тога што је разговарао са Путином, Вучић је рекао: "Па када ме неко не би нападао сваки дан, онда би изгубили смисао постојања, а неки ће да ме нападају због тога, неки због нечег другог, али Србија је суверена и независна земља и она доноси своје одлуке".

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Вучић је нагласио да је разговор између њега и Путина био пријатељски.

- Разговарали смо као људи који се дуго познају, као пријатељи и разговор који је трајао десетак минута обиљежила је лична нота, а разговарали смо и о томе ко су слаби лидери, ко су какви и онакви лидери. Веома сам захвалан Путину на томе што је ту дозу личне ноте унио - рекао је Вучић.

Посебно се захвалио Русији што је обезбиједила довољне количине гаса за Србију по повољним цијенама.

Вучић је изјавио и да му је Путин упутио позив на обиљежавање 80. годишњице побједе над нацизмом у Москви сљедеће године.

Он је такође захвалио замјенику предсједника Савјета Федерације Русије Константину Косачову и потпредсједнику државне Думе Петру Олеговичу Толстоју за очување територијалне цјеловитости Србије јер су, како је рекао, увијек били са Србијом када је била у тешкој ситуацији и захвалио им се за сваку помоћ коју су пружили српском народу и држави.