latinica  ћирилица
ТАЈНЕ ВИНОВЕ ЛОЗЕ
Домаћа серија
ТАЈНЕ ВИНОВЕ ЛОЗЕ
20:10
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
ТАЈНЕ ВИНОВЕ ЛОЗЕ

ТАЈНЕ ВИНОВЕ ЛОЗЕ – домаћа серија, 110. епизода, пон-пет 20.10

 


Година: 2021


Земља: Србија


Жанр: драма


Форма: серија


Режија: Ана Марија Роси, Горчин Стојановић, Дејан Караклајић, Марко Глушич, Марко Манојловић, Коста Ђорђевић


Сценариј: Мирјана Бобић Мојсиловић, Ива Митровић, Марко Поповић


Улоге: Слобода Мићаловић Ћетковић, Војин Ћетковић, Марко Васиљевић, Вања Ненадић, Драган Драги Петровић, Милица Зарић, Анита Манчић, Небојша Миловановић...


Тајне винове лозе је српска теленовела твораца Мирјане Бобић Мојсиловић и Дејана Караклајића. Породица богатог бизнисмена Вука Томовића из Суботице крије многе тајне, али и Вера, самохрана мајка два сина из Неготинске Крајине, живи у страху да се њене тајне не открију.


Вукова ћерка, Ања, завршила је енологију у Паризу. Враћа се у свој родни крај с намјером да преузме на себе вођење озбиљног породичног бизниса. Ањино образовање и технологије преузете са Запада сударају се са навикама и традицијом у овдашњем узгајању вина. Кроз 36. епизода серија прати судбине, драме и борбе двије виноградарске породице из различитих културних миљеа, чије су интимне саге обавијене лажима и прећуткивањем. У овој драматичној причи на мистериозан начин преплићу се наизглед неповезане судбине. Заједничко објема породицама су сузе, пољупци и ударци. Мелодрамска нота која је све вријеме присутна у овој серији указује да нема породице без тајне. А у вину је истина! Да ли је?


Окосница друге сезоне је и даље вино. Главна радња се врти око вина сорте Багрина, производње вина Теодора и једног новог вина које Зоран прави у винарији "Томовић" у Суботици. Главни јунак Вук овог пута није на домаћем терену, за сјевер га веже империја коју је изградио, Јелена са којом се још увијек није формално развео, и њихова заједничка брига за ћерку Ању која путује по свијету, као да хоће да побјегне од њих... И, наравно, Вера, која примјећује да Вука не држи мјесто и да још увек није раскрстио са прошлошћу. Вук је био кључна личност у вођењу винарије "Томовић". Сада га нема и питање је да ли ће винарија без њега опстати. Појављују се конкуренти који желе да откупе винарију и униште је. Вера паралелно отпочиње истрагу о родитељима које је изгубила као мала, што ће касније постати од пресудног значаја за саму производњу "Теодоре"... Док се на сјеверу, над домом породице Томовић, надвија нова моћна и мистериозна фигура, некадашњи Радулов штићеник, а сада свјетски успјешан бизнисмен који се, послије много година, враћа из Њемачке у своје родно мјесто - Коста. Ко је Коста, мистериозна личност, контраверзни бизнисмен, добротвор, како се представља или злотвор, како Вук мисли? Љубав Вере и Вука је стављена на највећи тест до сада. Они ће морати да покажу да су најјачи онда кад им је најтеже, јер улог овог пута није само њихов однос, већ читава породица, као и вино за које су се све ове године борили.



Сам почетак треће сезоне нас води годину дана у будућност, на дан Ањине свадбе. Над радосним догађајем се надвија тама кад Ања испије отровано вино. Док је Вукова насљедница у коми и док се бори за живот, чланови породица Томовић и Смиљанић покушавају да дознају шта се догодило и ко је крив. Враћамо се годину дана уназад да би испратили догађаје који су довели до Ањине свадбе, али и покушаја њеног убиства. Упознајемо нове ликове, потенцијалне кривце. Да ли је за Ањино тровање одговорна Инес Бруњак - енологиња с којом је Ања правила Малвазију у Истри, али и нова Верина конкуренткиња у борби за Вуково срце? Или можда њен син Матеј - Ањин младожења? Ту су и Инесин љубоморни бивши муж Јосип, затим Слоба Грбић, бизнисмен који долази у сукоб са Вуком, као и Јагодинац, зеленаш са Југа, код кога Марко улази у коцкарски дуг. Ту је и Богдана, мистериозна млада мајка која, у бјегу од мужа насилника, проналази уточиште код Руже и Лине на салашу. Прве двије трећине сезоне расту тензије међу новим и старим јунацима серије, тензије које кулминирају догађајима на Ањиној свадби. Посљедња трећина доноси експлозивне сукобе Вере и Руже, Зорана и Лине, Ивана и Марка, Вука и Вере, али и разрјешење драмских и трилерских тензија...

 

Редакција: Забавни програм