latinica  ћирилица
19/10/2024 |  15:35 ⇒ 15:37 | Аутор: Агенције

Сраман призор на билборду у Ваљеву - црни орао с албанске заставе дави српског орла (ФОТО)

На билборду у Ваљеву је освануо призор како црни, двоглави орао који се налази на албанској застави, дави бијелог орла, обиљежје српске заставе.
Полиција Србије (Фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Полиција Србије (Фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је за Републику рекао да се ради о приватном билборду.

- Никад досад није постојао ни сличан проблем и јасно је да нико нормалан не би то окачио. Немам друго објашњење него да се ради о хакерском нападу - навео је Гојковић.

      View this post on Instagram

A post shared by VALJEVO - LIVE (@valjevo_live)

Људи који раде у компанији која је била задужена за овај билборд су изјавили да је билборд хакован, и да је све пријављено надлежним институцијама.

- Компјутер је спакован и спреман за вјештачење којим ће се бавити Одјељење за високотехнолошки криминал. Они ће установити како је до тога дошло и како је неко успио да "упадне" у систем. Рачунар ће све показати - испричали су из ове фирме.

Навели су да је истог момента све угашено и додали да је страшно што је та слика обишла све.

- То је био и циљ онима који су на овај начин жељели све да нас испровоцирају, они се сад наслађују тиме. Страшно - закључили су из компаније.

Новости су пренијеле да се, након што је снимак објављен, у коментарима огласио и мушкарац који каже да је власник билборда.

- Ја сам власник билборда који је ноћас хакован. Чим сам сазнао, исти сам угасио, а случај ће бити пријављен надлежним органима - написано је испод објаве.

Извор: rt.rs