latinica  ћирилица
18/10/2024 |  13:05 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Влада Српске и град Дервента настављају дугогодишњу сарадњу (ВИДЕО)

Влада Републике Српске и град Дервента настављају дугогодишњу сарадњу. Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш и градоначелник Милорад Симић договорили су завршетак изградње пута у насељу Врхови.
Влада Републике Српске и град Дервента настављају дугогодишњу сарадњу - Фото: РТРС
Влада Републике Српске и град Дервента настављају дугогодишњу сарадњуФото: РТРС

Влада је прошле године за овај пројекат обезбиједила 50.000 КМ, а сада додатних 30.000 за асфалтирање и спајање са регионалним путем Модран - Осиња.

- У Дервенти смо доста тога урадили. Од Геријатрије. који је био капитални пројекат, зграде за интерно расељене, до кућа за једне и друге. Јер оно што је било често људи заборављају да је Дервента један од најпорушенијих градова у Републици Српској био и да су страдали и Срби и Хрвати и Бошњаци и да се Дервента опоравила - рекао је директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић рекао је да су у Дервени сви једно.

- Ми имамо хендикеп. Ми смо сада требали имати 65.000 становника. Нажалост, ова прича несрећног рата нас је раселила, али је Дервента са људским капацитетима умањеним за 50 одсто успјела доћи на позицију гдје је то она данас - рекао је Симић.