latinica  ћирилица
18/10/2024 |  15:23 ⇒ 15:24 | Аутор: СРНА

Додик: Никада нећу жртвовати Српску, нема централизације БиХ

Коментаришући писање медија да је преводилац ЕУФОР-а Елма Дураковић пратила политички монтирани процес против њега и в.д. директора "Службеног гласника" Милоша Лукића у Сарајеву, те направила списак свих медија и новинара који прате ово суђење, предсједник Републике Српске Милорадф Додик је рекао да је велико интересовање странаца за оно што је изазвао Шмит паковањем лажне оптужнице и монтирањем непостојећег процеса.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Видим да стално долазе и прикупљају податке ко долази и ко и шта изјављује. Након што сам јавно рекао шта ми све нуде за ослобађајућу пресуду, многи су се уплашили. Нисам још рекао ко нуди, мада се то добро зна. Да поновим још једном, кратко и јасно, да знају и да им не морају надуго преводити - нећу жртвовати Републику Српску за ослобађајућу пресуду, нема никакве приче о централизацији БиХ, Шмита нећемо признати, а своје пријетње и понуде нека окаче мачку о реп! - поручио је предсједник Додик.

Он је рекао да ће његов тим до краја суђења показати колико је труло то њихово правосуђе и захвалио им на том поклону и смијурији од суђења које су набацили.

Упитан да прокоментарише изјаву шефа Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игора Црнатка да ће тражити од Колегијума парламента Српске да, како је нагласио, једногласно упуте позив предсједнику Српске да дође на наредну сједницу и упозна о томе ко му је, гдје и када нудио да пристане на централизацију БиХ и дјелује на штету Републике Српске, како би био ослобођен, Додик је одговорио да је Црнадак схватио да је његова издајничка политика дотакла само дно, па сад покушава да глуми патриоту да би се уочи страначких избора мало боље позиционирао, јер види да су погубили конце.

- Видим да је рекао да се не смије дозволити да се злоупотријеби један судски процес како би се угрозила Република Српска и њене надлежности, и тачно не знам шта на то рећи. Све ово вријеме упозоравамо на оно што сваки одговран политичар зна и сад је прорадила та памет код њих. Могао сам му ја бесплатно рећи да ће му странка пропасти, као што је и пропала, јер народ неће дозволити да се да подршка онима који одобравају све што странци овдје раде - рекао је Додик.

Он је изразио увјерење да постоје озбиљни људи у опозицији и најавио да ће с њима да разговара.

- А, што се тиче Црнатка, он је давно завршио своју каријеру. Још онда када је пристао на Шмита и остала недјела која је ПДП заговарао, изгубио је сваки кредибилитет - констатовао је Додик.