latinica  ћирилица
17/10/2024 |  11:58 ⇒ 12:02 | Аутор: СРНА

Лакета: Нема информација о мотивима нападача из Зовог Дола

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета рекао је да о мотивима лица које је пуцало на полицију и мјештане у невесињском селу Зови До још не може дати информације јер је истрага у току, а утврђено је да је у два наврата овај мушкарац илегално прешао границу БиХ.
Синиша Лакета - Фото: РТРС
Синиша ЛакетаФото: РТРС

- За сада је утврђен идентитет, да је француски држављанин, да није ријеч о мигранту и да је лице које је сигурно било обучено да рукује ватреним оружјем и експлозивним направама, што је и показао у том догађају - рекао је новинарима Лакета.

Он је додао да је утврђено да је лице у два наврата илегално прешло границу БиХ, односно у једном случају је депортовано током 2023. године из БиХ у Хрватску, да би након тога у још неутврђеном временском размаку опет ушао у БиХ и Републику Српску.

- О мотивима његовог наступа везано за догађаје у Зовом долу још не могу да дам информације јер је истрага у току. Чим добијемо одређене информације које би евентуално указивале о евентуалним мотивима, подијелићемо их са јавности - рекао је Лакета на конференцији за медије Полицијске управе Требиње.

Он је рекао да су код овог лица нађени предмети који потичу из кривичног дјела из Берковића, а пријављени су надлежној Полицијској станици.

- С обзиром на то да су радњом увиђаја изузети ти документи, те ствари које су пронађене, а пријављена је крађа, са сигурношћу можемо рећи да лице има везе са оним што се дешавало у Берковићима. Да ли их је било више или је био сам, и у том правцу водимо истрагу и чим добијемо информације уступићемо их - рекао је Лакета.

Лакета је објаснио да је на подручју Берковића било више пријава, а одређена документа које су украдена су пронашли код овог француског држављанина.