latinica  ћирилица
17/10/2024 |  13:48 ⇒ 15:16 | Аутор: РТРС

"Модернизација жељезничкког система Српске важна за цјелокупно друштво и привреду"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са директором огранка "RZD International" у Србији Мансурбеком Султановим о даљем унапређењу сарадње у области жељезничког саобраћаја у Републици Српској.
Милорад Додик - Мансурбек Султанов - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик - Мансурбек СултановФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је истакао да је модернизација жељезничкког система Српске и изградња нових пруга капитални пројекат од стратешке важности за цјелокупно друштво и привреду, те изразио увјерење да ће кроз ову сарадњу Жељезнице Републике Српске постићи један врхунски ниво.

Током састанка, Султанов је информисао Додика о пројектима које ова компанија реализује широм свијета, али и на подручју Балкана са посебним акцентом на Србију, гдје су реализовани значајни пројекти у области жељезничке инфраструктуре.

Овом приликом, саговорници су изразили обострани интерес за реализацију договорених пројеката који обухватају модернизацију и реконструкцију Жељезница Републике Српске.

Састанку су присуствовали и министар за научно-технолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир и помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Весна Вожни.