latinica  ћирилица
17/10/2024 |  11:08 ⇒ 11:08 | Аутор: СРНА

Којић: Позив институцијама да заштите Србе од Суљагића и сличних

Предсједник Општинске организације породица погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Бранимир Којић рекао је да је директор Меморијалног центра Поточари Емир Суљагић по ко зна који пут показао да је србомрзац и очекује од институција Републике Српске да заштите српске борце од морбидног етикетирања.
Бранимир Којић - Фото: РТРС
Бранимир КојићФото: РТРС

Којић је испричао да се јуче у Сребреници упокојио Раденко Томић, човјек чијег су оца на најбруталнији начин убили Суљагићеви сународници, а да је Суљагић на крајње безобразан, нељудски начин ликовао над чињеницом да се Томић упокојио.

Он је рекао Срни да је Суљагић на друштвеној мрежи исмијавао лик покојног Томића, часног Србина, истинску легенду Сребренице, називајући га "плашљивим малим јадом".

- Поручујем му да је он један лажљиви јад који је свог оца покопао у Поточаре као жртву лажног геноцида из 1995. године иако сви знамо да је његов бабо Суљо погинуо много прије 1995. године - истакао је Којић.

Којић је нагласио да Суљагић чак покушава да без доказа представи покојног Томића као издајника причом да је свједочио против Видоја Благојевића и Драгана Јокића.

- Е па Суљагићу, поручујем ти да твоје приче немају тежину, да би ти боље било да будеш бар мало човјек јер твоја писанија по друштвеним мрежама показују да ти немаш грам емпатије ни према мртвима - рекао је Којић.

Којић сматра да би Томић, да је окрвавио руке, сигурно био оптужен и осуђен јер, како је рекао, и суд у Хагу и Суд БиХ формирани су да суде Србима.

- Јасно је нама Суљагићу да ти не желиш мир, да ти не желиш добро својим комшијама, ти желиш оно што не жели већина људи - поручио је Којић.

Којић је напоменуо да и чињеница да је јуче пред капелом било на стотине возила и људи који су се опростили од Томића говори да је био људина, јуначина и човјек вриједан поштовања што се не може рећи за Суљагића.

Он је истакао да од институција Републке Српске тражи да се заштите српски борци и породице погинулих јер од ликова као што је Суљагић нико нема мира, чак ни дјеца која су у рату имала двије, три или четири године.

- Очекујем од надлежних институција да ће реаговати на овакве морбидне поруке Суљагића јер ово није први пут да етикетира и вријеђа Србе - истакао је Којић.

Поручио је и да неће престати са доказивањем истине о страдању српског народа и о раскринкавању лажног наратива о наводном геноциду.

- То је оно што смета Суљагићу, јер он мисли да има ексклузивно право да каже да је жртва, да вријеђа амбасадоре, Србе и породице српских жртава - закључио је Којић