latinica  ћирилица
14/08/2024 |  19:03 ⇒ 19:05 | Аутор: РТРС

СПС тражи смјену директора бањалучког Водовода

Градски одбор Социјалистичке партије Српске Бањалука изражава дубоку забринутост због све чешћих кварова и растућих проблема са водоснабдијевањем у Бањалуци, саопштено је из СПС-а.
СПС - Фото: илустрација
СПСФото: илустрација

- С обзиром на алармантну ситуацију и свакодневне изазове са којима се суочавају грађани, тражимо хитну смјену садашњег директора бањалучког Водовода Александра Золака. Ситуација је алармантна. Сваким даном се појављују нова жаришта, а све већи број грађана страхује да ће и у њиховим насељима доћи до несташице воде. У 21. вијеку, не можемо себи дозволити да наши суграђани, на температурама од 40 степени, остану без основног ресурса као што је вода - изјавио је предсједник Градског одбора СПС Бања Лука Саша Глигорић.

Из Градског одбора истичу да директорска позиција није само привилегија, већ и велика одговорност.

- На мјесто директора Водовода мора се именовати стручна и квалификована особа која ће осигурати да се овакве ситуације више никада не понове. Наш циљ је да Бањалука има стабилно и поуздано водоснабдијевање, достојно живота у савременом друштву - закључио је Глигорић.

Социјалистичка партија Српске позива надлежне институције да хитно реагују и предузму све потребне кораке како би се осигурао континуитет у снабдијевању водом те заштитила права и здравље свих грађана Бањалуке.