latinica  ћирилица
14/08/2024 |  17:26 ⇒ 19:14 | Аутор: РТРС

У акцији "Алфа" три лица лишена слободе због организованог криминала (ФОТО/ВИДЕО)

Три особе су ухапшене у оквиру оперативне акције "Алфа" због сумње да су извршила кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојних дрога, саопштено је из МУП-а Српске.
Акција "Алфа" - Фото: Уступљена фотографија
Акција "Алфа"Фото: Уступљена фотографија

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима Брчко Дистрикта реализовали су оперативну акцију кодног назива "Алфа" у оквиру које су лишили слободе лица иницијала И.Б. и А.К. из Бањалуке и С.К. из Брчког, која се сумњиче да су извршила кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојних дрога.

На основу наредби за претресање Суда БиХ, а под надзором Тужилаштва БиХ данас је на подручју Бањалуке и Брчког извршено више претреса стамбених објеката и возила лица лишених слободе.

Том приликом је пронађена и одузета одређена пословна документација приватних предузећа са различитим дјелатностима у власништву наведених лица, као и већи број мобилних телефона и рачунара, ватрено оружје, више скупоцјених путничких моторних возила, одређена опрема намијењена за опремање импровизоване лабораторије за узгој и производњу наркотичких средстава и други предмети који могу послужити као материјални докази у кривичном поступку, наводи се у саопштењу.

У току сутрашњег дана лица лишена слободе ће уз извјештај о извршеним кривичним дјелима бити спроведена у просторије Тужилаштва БиХ на даље поступање.

Наведена оперативна активност је резултат вишегодишње међународне истраге МУП-а Српске, Тужилаштва БиХ, ЕУРОПОЛ-а и истражних органа Републике Аустрије и Чешке.