latinica  ћирилица
04/07/2024 |  07:21 ⇒ 07:29 | Аутор: СРНА

Савјет министара о Нацрту буџета институција БиХ

Нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2024. годину на дневном је реду данашње сједнице Савјета министара која ће бити одржана у Мостару.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Предлагач Нацрта закона о буџету је Министарство финансија и трезора у Савјету министара.

На предложеном дневном реду је и нови текст Нацрта закона о измјени Закона о Високом судском и тужилачком савјету БиХ, који је сачинило Министарство правде у Савјету министара.

На приједлог Министарства безбједности, на дневном реду је и приједлог одлуке о уврштавању физичког лица на листу означених лица према којима ће се примјењивати рестриктивне мјере.

Дневним редом, који је објављен на званичној страници Савјета министара, предвиђено је да министри разматрају и приједлог одлуке о оснивању интерресорне радне групе за праћење примјене документа "Безбједносна политика БиХ".

На приједлог Министарства иностраних послова, биће разматран и приједлог одлуке о именовању копредсједавајућег и чланова Заједничке комисије за праћење спровођења уговора између Савјета министара и Владе Хрватске о европском партнерству.

На дневном реду је и анализа трговинске размјене пољопривредно-прехрамбених производа БиХ са свијетом за прошлу годину, чији је подносилац Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара, као и иницијатива за покретање процедура за успостављање билатералне сарадњу о враћању ПДВ-а страним пореским обвезницима између БиХ и других земаља.