latinica  ћирилица
03/07/2024 |  21:36 ⇒ 21:37 | Аутор: СРНА

Договорене заједничке активности на спречавању илегалних миграција

Директор Службе за послове са странцима БиХ Жарко Лакета и директор полиције Хрватске Никола Милина договорили су данас на радном састанку у Загребу даље планове за спречавање илегалних миграција, укључују и одређене заједничке активности.
Милина и Лакета - Фото: Уступљена фотографија
Милина и ЛакетаФото: Уступљена фотографија

Лакета и Милина су закључили да је сарадња Службе за послове са странцима БиХ и МУП-а Хрватске у протеклих више од годину дана на високом нивоу и да је потребно даље унапређивати.

- Договорено је да МУП Хрватске, кроз одређене активности и међународне пројекте, помогне Служби за послове са странцима БиХ путем обука службеника и обезбјеђивања финансијских и материјалних средстава путем међународних партнера. Током разговора о тренутној мигрантској ситуацији, констатовано је да су миграције и даље активне - саопштено је из Службе за послове за странцима БиХ.

Лакета је истакао посвећеност Службе за послове са странцима БиХ о примјени споразума о реадмисији са Хрватском, те брзо и професионално реаговање и поступање са мигрантима који илегално покушавају прећи границу.

- Овај састанак представља још један корак ка јачању сарадње и заједничког дјеловања с циљем ефикаснијег управљања миграцијама и борбе против илегалних миграција - саопштено је из Службе за послове за странцима БиХ.