latinica  ћирилица
03/07/2024 |  14:16 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

Човић и Пленковић о јачању билатералних односа

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић и предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић изразили су на састанку у Загребу задовољство због снажних билатералних односа, истичући да је изузетно важно наставити интензиван политички дијалог и сарадњу у свим кључним областима, како за БиХ, тако и за Хрватску.
Човић и Пленковић - Фото: СРНА
Човић и ПленковићФото: СРНА

Човић је овом приликом говорио о континуираним напорима који се улажу како би се унутрашњи политички дијалог, како у Федерацији БиХ, тако и на нивоу БиХ, стабилизовао и оснажио провођење реформских процеса на европском путу и путу према општем социо-економском напретку друштва, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Пленковић је најавио наставак снажне подршке хрватске Владе БиХ на њеном европском путу, наглашавајући да се наставља рад на остваривању пуне равноправности Хрвата као конститутивног народа у БиХ.

На радном састанку у Загребу разговарано је о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и региону, јачању билатералних односа, као и приоритетима дјеловања на европском путу БиХ.