latinica  ћирилица
03/07/2024 |  15:07 ⇒ 15:08 | Аутор: СРНА

Петковић: Парламентарна скупштина - одраз дисфункционалне БиХ

Парламентарна скупштина БиХ је одраз саме БиХ, јер је дисфункционална и нерационална, изјавио је посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић.
Милан Петковић - Фото: РТРС
Милан ПетковићФото: РТРС

Петковић сматра да је потребно мијењати Пословник о раду, као и Устав у дијелу који се тиче парламента БиХ, те да о њему довољно говори то да на сједницама домова на дневном реду буде један или ниједан закон.

- Четири године сам био посланик у Народној скупштини Републике Српске која много боље функционише и много више одлука доноси. Сам сам био предлагач закона који су усвајани и амандмана на различите законе - рекао је Петковић новинарима након сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Одговарајући на питање шта БиХ може очекивати од Мађарског предсједавања ЕУ, Петковић је истакао да је ова земља деценијама значајан пријатељ БиХ и земља која има велики пијетет према њеним народима.

- Оно што можемо очекивати јесте да ће БиХ осјетити благодети од Мађарске и њеног предсједавања ЕУ, јер се Мађарска показала као једна од најпринципијелнијих чланица ЕУ и неко ко има став - нагласио је Петковић.