latinica  ћирилица
03/07/2024 |  12:53 | Аутор: СРНА

Вулић: Маћехински однос ЕУ према Републици Српској

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је данас да је однос ЕУ према Републици Српској маћехински, те да се поставља питање да ли Српској треба ЕУ, али да ће тренутна власт из поштовања према грађанима који виде нешто добро у ЕУ и даље бити одговорна у свом раду и дјеловању.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је подсјетила да су сви европски закони и све што је урађено на европском путу, урађено захваљујући активностима представника из Републике Српске, првенствено оних окупљених око владајуће већине.

Говорећи о данашњем наставку сједнице Представничког дома, прекинуте 20. јуна, Вулићева је нагласила да је суштина засједања био покушај политичког Сарајева да се ријеши српског министра у Савјету министара.

- Имајући у виду да смо тада имали гласање о тој тачки дневног реда, данас они своје фурстрације и незадовољство износе јер нису успјели у претходним данима у својој мисији да истјерају једног од српских министара у Савјету министара - рекла је Вулићева новинарима након сједнице.

Према њеним ријечима, критике опозиције, као и најављена реконструкција Савјета министара оправдане су из угла да долазе од опозиције, али да реално гледајући, оне немају везе са било чим.

- Да би дошло до тога, они прво морају на науче Пословник о раду оба дома парламента и још много штошта чему нису дорасли - закључила је Вулићева.