latinica  ћирилица
21/10/2024 |  11:51 ⇒ 11:52 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: На градоначелнику сва одговорност за функционисање Топлане у Бијељини

Градоначелник Бијељине именује руководство Градске топлане и управља овим предузећем као представник државног капитала, тако да је на њему, односно људима које он именује, сва одговорност за функционисање Топлане, изјавио је предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић.
Александар Ђурђевић - Фото: СРНА
Александар ЂурђевићФото: СРНА

Ђурђевић је навео да је што се тиче Скупштине града урађено све што је било у надлежности локалног парламента како би Топлана функционисала нормално и грађани имали уредно снабдијевање.

- Осим тога што смо одобравали једнократне помоћи, чак једном и у износу већем од 600.000 КМ, усвојили смо и у буџету ставке предвиђене за ширење топловодне мреже, чиме би се повећао приход и обезбиједило нормално функционисање Топлане - рекао је Ђурђевић зс Срну.

Он је истакао да Градска управа и Топлана нису реализовали ширење топловодне мреже за које су имали буџетом предвиђена средства.

- Из мени непознатих разлога средства нису реализована - додао је Ђурђевић.

Рекао је да је у претходном периоду више пута на сједницама Скупштине града и у јавности упозоравано да се проблеми у Топлани не рјешавају системски и да ће то предузеће сигурно доћи у проблеме које данас има.

Грађани Бијељине су без гријања, а одговорни за пословање Градске топлане не дају никакав одговор на питање зашто и када ће бити, осим што су раније саопштили да је на вријеме почело сезона гријања, али да угља нема, јер није на вријеме обављен одабир добављача.