latinica  ћирилица
21/10/2024 |  13:50 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Додик: Права слика БиХ може се видјети у насловима сарајевских медија: Толико о демократији, правној држави, суверенитету

Предсједник Републике Српске Милорад Додик након бројних састанака у Казању погледао је синоћ вијести како би видио резултате избора у општинама погођеним разорним поплавама, али је, како каже, уочио слику БиХ у неколико наслова и цитата објављених у сарајевским медијима, у стилу, "по туђој 100 не боли, по својој једна боли".
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је на друштвеној мрежи Икс навео неке од наслова:

"Шмит уводи страх као унутарњи политички однос унутар БиХ, уопште не заступа етаблиране политичке идеје Запада",

"Шмит се понаша као колонијални намјесник, етносепаратистима излази у сусрет".

"ХДЗ припрема документ о разбијању БиХ: Циљ је оправдати Шмитову пријетњу из писма које је упутио Европском суду за људска права".

- Али зато када треба судити мени, када треба оспоравати Републику Српску, све може, што потврђује и Бакир Изетбеговић - написао је Додик, након чега је објавио Изетбеговићеву изјаву.

"Исто је и са међународном заједницом. Могуће да је овај пут стисло и да кажу да је доста. Ако ране Додика, овако ојачан, онда ћемо имати заиста проблем. Не можете допустити да се човјек изругује са законом, високим представником. Међународну заједницу позивамо скоро десет година да се томе супротставе, навео је Изетбеговић".

- Толико о демократији, правној држави, суверенитету, људским правима, владавини права. Гдје је крај лудилу? Узгред, честитам побједницима - каже Додик.