latinica  ћирилица
21/10/2024 |  13:57 ⇒ 14:30 | Аутор: РТРС

Тужилаштву предат ухапшени због кршења забране приближавања жртви насиља у породици (ВИДЕО)

Ухапшени Бањалучанин чији су иницијали М.Л, осумњичен да је под дејством дроге прекршио забрану приближавања жртви насиља у породици, спроведен је данас на даље поступање дежурном тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Бањалука.
Привођење - Фото: РТРС
ПривођењеФото: РТРС

- М.Л. је ухапшен јуче након што је утврђено да је прекршио заштитне мјере суда, које се односе на забрану приближавања жртви на удаљености од 200 метара. Код овог лица је утврђено присуство дроге БЗО и АМП у организму - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

На основу наредби Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног тужилаштва извршен је претрес стана и возила које користи лице М.Л.

Том приликом је одузета дрога "спид" укупне бруто масе 16,8 грама, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела омогућавање уживања дроге, наводи се у саопштењу.

Ухапшено лице осумњичено је да је починило кривична дјела насиље у породици или породичној заједници и омогућавање уживања дроге.

Лице М.Л. ће данас уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити спроведено на даље поступање дежурном тужиоцу Окружног тужилаштва Бањалука.