latinica  ћирилица
21/10/2024 |  07:14 ⇒ 09:24 | Аутор: РТРС

Свечано отварање наступа Српске на Међународном сајму књига у Београду

Наступ Републике Српске на Међународном београдском сајму књига данас ће у Београду свечано отворити министри културе Српске и Србије Жељка Стојичић и Никола Селаковић.
Сајам књига у Београду (Фото: Танјуг/Немања Јовановић) -
Сајам књига у Београду (Фото: Танјуг/Немања Јовановић)

На овогодишњем 67. Међународном београдском сајму књига Српска ће бити представљена са 134 наслова на 47 промоција које ће бити одржане до 26. октобра у сали "Васко Попа" и на штанду Представништва Републике Српске у Србији.

Како је саопштено из Установе за унапређење економске, научно-техничке, културне и спортске сарадње између Републике Српске и Републике Србије, у умјетничком програму свечаног отварања биће приређен и кратки музичко-сценски програм, под насловом "Отаџбина је веза која нас спаја са људима нашег рода и језика", што је и слоган овогодишњег наступа Републике Српске на београдском Сајму књига, који је позајмљен из уводника првог броја часописа "Отаџбина" који је у Бањалуци 1907. године покренуо Петар Кочић.

Након свечаног отварања, прва промоција је на штанду Републике Српске на којој ће бити представљена књига "Крај бала вампира", аутора Милана Љепојевића у издању "Графид" Бања Лука, а потом ће ЈУ Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина представити своја издања.

Своја издања представиће и Универзитет у Источном Сарајеву, а Крајишки културни центар "Свети Сава" Бањалука представиће књигу: "Комунистички злочини на Кордуну-паралеле са другим крајевима Југославије", аутора мр Миле Дакића из Војнића.

Радно вријеме сајма књига је од 10.00 до 20.00 часова, улазнице коштају 250 динара за групне посјете, појединачна улазница је 350 динара, улазница за породични дан је 1.000 динара, а за све сајамске дане 2.000 динара.