latinica  ћирилица
21/10/2024 |  14:04 ⇒ 14:07 | Аутор: РТРС

Министарство просвјете: Јавни конкурс за кампању Читајмо заједно

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је Јавни конкурс за избор и суфинансирање пројекта који подстиче читање и развој читалачке публике у Републици Српској за 2024. годину, а суфинансирање пројекта планирано је у оквиру овогодишње кампање "Читајмо заједно" коју организује ресорно Министарство.
Књиге - илустрација -
Књиге - илустрација

Циљ конкурса, који је отворен до 20. новембра, је избор најбољег предложеног пројекта који подстиче читање и развој читалачке публике у Републици Српској, након чега ће Министарство заједно са одобраним субјектом спровести традиционалну кампању "Читајмо заједно" посвећену развоју, промовисању и популаризацији књижевности и читања.

Право пријаве на конкурс имају удружења у култури и јавне установе културе чији је оснивач јединица локалне самоуправе, саопштено је из Министарства просвјете.

Вредновање пристиглих приједлога и избор најбољег пројекта, у складу са основним условима и критеријумима утврђеним конкурсом, обавиће стручна комисија коју рјешењем именује министар просвјете и културе.

Буџет за реализацију кампање "Читајмо заједно" у 2024. године је 20.000 КМ.

Јавни конкурс за избор и суфинансирање пројекта који подстиче читање и развој читалачке публике, уз обавезне пратеће обрасце /Пријавни образац, Пројектни образац, Финасијски план/ доступан је на званичној интернет страници Министарства просвјете културе Републике Српске.