latinica  ћирилица
19/10/2024 |  13:01 ⇒ 13:24 | Аутор: РТРС

Пајић Баштинац: Понуда предсједнику Српске - доказ да Суд БиХ није независан и то је пораз друштва (ВИДЕО)

Понуда предсједнику Српске Милораду Додику да ојача функционалност БиХ у замјену за ослобађајућу пресуду је доказ да Суд БиХ није независан и непристрасан, рекла је за РТРС генерални секретар предсједника Републике Српске Јелена Пајић Баштинац.
Јелена Пајић Баштинац - Фото: РТРС
Јелена Пајић БаштинацФото: РТРС

- То је и највећи пораз друштва, јер је Суд БиХ инструмент дијела међународне заједнице и бошњачке политичке елите. Говоре другачије. али ово је доказ да нису независни и непристрасни - рекла је Пајић Баштинац.

Нагласила је да се судски процес против предсједника Српске Милорада Додик и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића де факто води са циљен да су уруши Република Српска.

- То је теза коју заступамо од почетка и испоставило се као тачна. Представници Српске управо говоре о томе - изјавила је она.

Наводи да су изабрали да воде поступак против предсједника Српске, јер он представља јединствно Републике Српске.

 - Мисле да ће ако сломе предсједника Српске, да ће добити све што желе од Српске. Ми такође говоримо да се овим поступком жели доћи до имовине Српске и да је то циљ од почетка - навела је Пајић Баштинац.

Нагласила је да дио међународног фактора и бошњачка политичка елита унитаризацијом БиХ желе да имовину укњиже на БиХ.

- Све како би управљали нашом имовином. Ми нисмо спремни да преговарамо о имовини Српске на начин да нам се одузму све надлежности и ингеренције. Не може неко доћи и рећи да ће дати ослобађајућу пресуду, а да ми предамо наша природна богаства - истакла је Пајић Баштинац.

Истакла је се судство у БиХ довело до тога да буде предмет трговине.

- Ми се сви требамо запитати како ћемо даље - рекла је она.