latinica  ћирилица
03/10/2024 |  22:17 ⇒ 22:24 | Аутор: СРНА

Додик: На Лаушу ће бити изграђен вртић за 500 дјеце

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће у бањалучком насељу Лауш бити изграђен вртић за 500 дјеце, те истакао да у овом насељу док је СНСД држао власт у граду изграђено много тога, а у протекле четири године готово ништа.
СНСД трибина, Лауш - Фото: Уступљена фотографија
СНСД трибина, ЛаушФото: Уступљена фотографија

Додик је, након предизборне трибине СНСД-а на Лаушу, рекао да ће то бити један од пет вртића који ће бити изграђени у Бањалуци.

Он је навео да ће 1. јануара идуће године новац за изградњу вртића бити на рачуну, тако да се томе може одмах приступити.

- Дјеца са Лауша, њих 500 која сада чекају на смјештај у вртиће, биће смјештена у вртић у наредних годину и по до двије, колико је потребно за његову изградњу - рекао је Додик.

Он је истакао да је вечерашња трибина на Лаушу доказала да ће кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот побиједити на локалним изборима у Бањалуци, те да је СНСД вратио повјерење народа.

- Период када је СНСД држао власт у граду овдје је изграђено много објеката, а сада у задње четири године готово ништа - рекао је Додик.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла да је Лауш показао да је уз СНСД и да жели да види Николу Шобота на мјесту градоначелника Бањалуке.

- Желимо да се развијамо. Да Бањалука прати политику Републике Српске, да буде развијена. Оно што смо видјели у претходном периоду јесу запуштене мјесне заједнице, многе нетакнуте акцијом или интервенцијом градских власти у претходне четири године - рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да је потребна побједа Шобота како би заједно са Бањалуком и свим другим локалним заједницама могли да чувају Републику Српску, да је унапређују и развијају.

- Потребно је да наша локална политика иде руку под руку са нашом републичком политиком - рекла је Цвијановићева.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот рекао је да је Бањалуку потребно вратити на пут развоја.

- Као и у свим осталим мјесним заједницама и на Лаушу је у протекле четири године све стало. Чврстог смо опредјељења да наставимо да градимо, стварамо, отварамо нове вртиће, школе и вратимо Бањалуку на пут развоја и просперитета - истакао је Шобот.