latinica  ћирилица
03/10/2024 |  20:45 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

Шобот: Побјеђујемо, јер Лауш заслужује боље (ФОТО)

Никола Шобот, кандидат за градоначелника Бањалуке, данас је посјетио Лауш 1 и 2, гдје се састао са грађанима и разговарао о кључним проблемима са којима се суочавају.
СНСД трибина, Лауш - Фото: Уступљена фотографија
СНСД трибина, ЛаушФото: Уступљена фотографија

Лауш, као једно од највећих насеља у Бањалуци, заслужује рјешења која ће унаприједити свакодневни живот и омогућити бољи стандард свим становницима.

Фото: Уступљена фотографија

Шобот је истакао важност улагања у инфраструктуру, посебно у области водовода, канализације и саобраћаја.

Фото: Уступљена фотографија

- Побјеђујемо, јер вјерујемо у Бањалуку која не само да рјешава мале, свакодневне проблеме, већ и стратешки планира велике пројекте, као што су изградња колектора за отпадне воде и централног постројења за пречишћавање, што ће омогућити здраву и чисту Бањалуку - истакао је он.

Фото: Уступљена фото

Лауш је једно од насеља где ће приоритет бити решење проблема са канализацијом за 35 кућа које још увек немају прикључак.

Фото: Уступљена фотографија

Грађани су нагласили потребу за тротоарима, посебно на дионици од кружног тока до Сира и од Кжаре до Будишиног моста, као и ургентно асфалтирање Верићке улице и санацију проблема са струјом у Копањама.

Фото: Уступљена фотографија

- Побјеђујемо, јер знамо да инфраструктура није луксуз, већ основа за добар живот у сваком дијелу града - рекао је Шобот, додајући да ће радови на Лаушу, укључујући постављање дјечијих игралишта са богатијим садржајима, почети сутра.

Фото: Уступљена фотографија

Програм Николе Шобота такође предвиђа изградњу вртића на Лаушу, чиме ће се омогућити боље услове за најмлађе.

Фото: Уступљена фотографија

- Бањалука ће бити град у којем свако дете има приступ вртићу, где су путеви сигурни, а загађење вода ствар прошлости - истакао је Шобот, наглашавајући да улагање у инфраструктуру значи улагање у будућност.

"Побјеђујемо, јер Лауш заслужује боље – јаку Српску и бољу Бањалуку!"