latinica  ћирилица
20/09/2024 |  14:39 ⇒ 14:40 | Аутор: СРНА

Маричић: Сарадњом са Пореском управом Шведске остварени бројни бенефити

Директор Пореске управе Републике Српске Горан Маричић оцијенио је да је веома значајно вишегодишње спровођење пројекта са Пореском управом Шведске јер су остварени бројни бенефити, посебно у размјени искустава и преузимања најбољих пракси.
Горан Маричић (Фото: Пореска управа Српске) -
Горан Маричић (Фото: Пореска управа Српске)

Након студијске посјете Шведској, која је организована у оквиру пројекта сарадње Пореске управе Шведске /СТА/ и пореских администрација у БиХ, а који се имплементира већ неколико година, он је навео да је фокус студијске посјете био на консолидацији резултата постигнутих у пројекту, као и на учешћу у искуствима из Пореске управе Шведске и других шведских управа.

- То ће, свакако, много значити пореским администрацијама у БиХ, посебно ако се има у виду да је ријеч о шведској Пореској управи која остварује завидне резултате у свом раду - наводи се у саопштењу Пореске управе Српске.

Том приликом за представнике Пореске управе Српске и других пореских администрација из БиХ, који су такође били у овој студијској посјети, организована је посјета и Царинској агенцији и Агенцији за јавно управљање, те одржан низ састанака.