latinica  ћирилица
20/09/2024 |  12:16 ⇒ 13:25 | Аутор: СРНА

Амиџић: Ко је послао неусаглашени План раста нека одговара

Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић изјавио је да одговорност за слање ЕУ неусаглашеног Плана раста БиХ треба да сноси онај ко је то учинио.
Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Срђан АмиџићФото: РТРС

Констатујући да се не може рећи да је нешто усаглашено ако није, Амиџић је изјавио новинарима да никоме није у интересу да се механизам координације нарушава на било који начин.

- То некада показује да је БиХ земља привида, доводите у заблуду озбиљне институције као што је Европска комисија - рекао је Амиџић.

Упитан о критици ревизора да је неоправдано повећаван износ у буџету БиХ за куповину зграде УИО у Бањалуци, Амиџић је објаснио да то није питање за ово министарство, већ Парламентарну скупштину БиХ која усваја буџет.

- Што се тиче самог буџета, свако у парламенту може да изнесе свој став. Ми у Министарству не спроводимо јавну набавку нити се тим стварима бавимо - рекао је Амиџић и поручио да сматра да је потребно ријешити смјештај централне канцеларије и регионалног центра УИО у Бањалуци.

Министар финансија и трезора у Савјету министара осврнуо се и на спор са словеначким предузећем "Вијадукт", објаснивши да ће након потписивања споразума о признању арбитраже и финализовања обавеза сваке од стране потписница доћи и до спровођења споразума.