latinica  ћирилица
26/09/2024 |  12:21 | Аутор: СРНА

Нешић: Обраћање Бећировића једино нанијело штету БиХ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић сматра да је обраћање предсједавајућег Предсједништва БиХ Дениса Бећировића у Генералној скупштини УН једино нанијело штету БиХ и води ка њеној даљој регионалној изолацији и сиромашењу.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Бећировићу само не смета помоћ Србије. Више је Александар Вучић обезбиједио вакцина и респиратора Федерацији БиХ, него он. Када нестане гаса – опет помаже Вучић, а Денис се чешља - поручио је Нешић, коментаришући Бећировићево излагање у Генералној скупштини УН у којем је изнио низ оптужби на руководства Српске и Србије и неистине о грађанском рату у БиХ.

Нешић је као врхунац лицемјерја истакао то да Бећировић у излагању каже да је кључно да све земље признају да нема промјена граница, а истовремено се понаша као да је такозвано Косово признато од БиХ и састаје се са Вјосом Османи.

Он указује да предсједник Србије Александар Вучић свакодневно понавља да Србија подржава територијални интегритет и суверенитет БиХ, као и Републике Српске у оквиру дејтонске БиХ.

- Ако Бећировић смогне снаге и изговори реченицу да подржава територијални интегритет Србије и непромјењивост њених граница, спреман сам да се престанем бавити политиком - поручио је Нешић.

Поводом Бећировићевих тврдњи да је декларација са Свесрпоског сабора наводно пријетња по мир и стабилност, Нешић каже да у усвојеном документу нема ништа спорно и да се у њему подржава интегритет и суверенитет БиХ.

- Тужно је да 30 година након рата, Бећировић носи толико мржње у себи и да у његовој глави још траје рат. Највећу штету трпи бошњачки народ који је због овакве политике остао сам и без пријатеља - истакао Нешић.