latinica  ћирилица
26/09/2024 |  15:41 ⇒ 15:43 | Аутор: СРНА

ЦИК: Три дана прије избора доставити извјештај о финансирању кампање

Централна изборна комисија БиХ саопштила је да су политичке странке и независни кандидати дужни три дана прије избора да им поднесу извјештај о промету посебног рачуна за финансирање изборне кампање.
ЦИК БиХ - Фото: РТРС
ЦИК БиХФото: РТРС

У извјештају ће бити садржани сви извори новчаних и неновчаних донација, датум и износ такве уплате, извјештај о свим трошковима /расходима/ изборне кампање, као и рачунима добављача и извршилаца услуга, с ажурираним подацима до дана подношења извјештаја.

Извјештај се подноси 3. октобра, а обухвата период од дана подношења пријаве за овјеру за изборе до 2. октобра, саопштено је из ЦИК-а.

Политичке странке подносе податке о промету посебног рачуна, новчаним и неновчаним донацијама и трошковима изборне кампање путем апликације "ФИ ЦИК БИХ", а извјештај о рачунима добављача и извршилаца услуга, на обрасцима у ексел формату.

Одштампане финансијске извјештаје из апликације "FI CIK BIH" подносе у ПДФ формату и извјештаје о рачунима добављача и извршилаца услуга на обрасцу 4.2Д у ексел формату, овјерене потписом овлашћеног лица и печатом политичке странке, политичке странке достављају ЦИК-у путем имејла: privremeni-ps.fi@izbori.ba.

Независни кандидати извјештај подносе тако што попуњене обрасце извјештаја скенирају и доставе их ЦИК-у на мејл: привремени-нк.фи@избори.ба.

У саопштењу се напомиње да је Централна изборна комисија БиХ обрасце финансијског извјештаја независним кандидатима послала путем мејла од 13. септембра.

Обрасци су објављени на веб страници ЦИК-а БиХ www.izbori.ba.