latinica  ћирилица
27/08/2024 |  15:33 ⇒ 15:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Лукашенко: Не осуђујем хапшење Дурова јер ако је неко крив мора да одговара

Коментаришући притварање оснивача платформе Телеграм Павела Дурова у Француској, предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да не осуђује француске власти, јер, према његовим ријечима, ако је неко крив мора да одговара.
Александар Лукашенко (Фото: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/ SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) -
Александар Лукашенко (Фото: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/ SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

Како је истакао бјелоруски лидер "многи од оних који су били лоши ђаци у школи" сада почињу да критикују бјелоруску власт и говоре да је негдје на Западу, на примјер, у Француској, боље него код куће, преноси РИА Новости.

Према његовим ријечима, руски предсједник Владимир Путин му је својевремено испричао о једном од својих разговора са француским предсједником Емануелом Макроном послије избора у Бјелорусији 2020. године, када је француски лидер Путину спомињао политичке затворенике у Бјелорусији.

Прошле суботе увече, француски медији јавили су да је оснивач Телеграма Павел Дуров приведен на аеродром Бурже након изласка из приватног авиона који је наводно стигао из Азербејџана.

Према писању француске штампе, Дуров, који има француско држављанство, био је на француској потјерници због умјешаности у прикривање информација о илегалним активностима на својој апликацији Телеграм, укључујући дистрибуцију дјечје порнографије и трговину дрогом.

Он се сумњичи и за неспремност да сарађује са властима.