latinica  ћирилица
20/08/2024 |  20:31 | Аутор: РТРС

"Српска стабилна, грађани да вјерују институцијама" (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је грађанима Српске да вјерују њеним институцијама и представницима.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

- Редовно исплаћујемо све своје обавезе, тако је било док траје мој мандат, тако ће и да остане, када год су у питању било какве исплате из буџета Српске - истакао је Вишковић за Дневник плус.

Он је навео да су данас исплаћена три милиона КМ за подстицаје мљекарима и да је то само још једна у низу исплата.

Премијер је истакао да грађани Републике Српске немају разлога за страх или забринутост у погледу стабилности Српске и да треба да имају повјерење у институције.

Када је ријеч о сагласности за европски број у погледу рада хитних служби - 112, коју је Влада Републике Српске на сједници у четвртак у складу са својим надлежностима дала, Вишковић је рекао да то није јединствени централни број, како се у појединим медијима представља и изједначава са системом који се помиње у документу План реформи за провођење плана раста за Западни Балкан.

- Овдје се ради о сагласности Владе Српске на Нацрт измјена и допуна Закона о комуникацијама на нивоу БиХ, коју доноси Парламентарна скупштина. Влада Српске је дала само своје потенцијално мишљење, а то није коначно рјешење - истакао је Вишковић.

Он је рекао и да је у овом погледу Република Српска испала побједник у преговарачком поступку.

- Све примједбе које су долазиле из Српске су уважене. Остају наши бројеви 122, 123, 124, овдје је само у питању, што се тражи да се уводе европски број за хитне службе, којим се не ремети све што већ постоји у Српској. Неко ко долази из Европе не зна наше бројеве. На основу базне станице знаће се одакле долази позив, остаје наших пет центарта за хитне службе - рекао је Вишковић, истичући да нема преноса надлежности.

Коментаришући инвестиције у Републици Српској, Вишковић је рекао да је обим инвестиција највећи од постојања Српске.

- Ово је вријеме гдје се многе ствари веома брзо мијењају, зато треба сви заједно да будемо паметни и дочекамо најбољи моменат за остварње свих наших права и слобода које желимо за Српску - закључио је Вишковић.