latinica  ћирилица
20/08/2024 |  18:43 ⇒ 20:43 | Аутор: РТРС

Албанац поријеклом са Косова слао пријетеће поруке у Владу Српске (ВИДЕО)

Денис Краснићи, Албанац поријеклом са Косова и Метохије који живи у Швајцарској, послао је пријетеће поруке на више службених адреса у Влади Републике Српске.
Денис Краснићи (Фото: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs) -
Денис Краснићи (Фото: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs)

Запријетио је убиствима и бацањем бомби, а Србе назвао терористима. Са исте електронске адресе пријетио је амбасадама и конзулатима Србије у Аустрији и Њемачкој, Аеродрому и Центру за безбједносну политику у Београду.

Порука пријетећег садржаја стигла је електронским путем на више службених адреса Владе Републике Српске. На њемачком језику, пошиљалац пријети бомбама и убиствима.

- Треба вас искуљчити, најрадије вас обезглавити, свашта вам радити и побити вас бомбом и потрудићу се да вам се то и деси у року од 24 сата - писало је у поруци.

Премијер Српске Радован Вишковић каже да је пошиљалац пријетеће поруке имао намјеру да изазове панику. Сматра да је то у функцији додатних притисака на Републику Српску, али да не треба никог да плаши, јер је сличних порука било и раније.

- То могу коментарисати као дио сценарија према Републици Српској. Ово није нешто ново, него је ово само пакет притисака на Републику Српску. Треба изазвати "панику" или неке друге ствари - каже Вишковић.

Оператер са којег је стигла порука је њемачки. Послата је из Приштине. МУП Републике Српске одмах је предузео прве кораке.

- Припадници Минстарства унутрашњих послова Републике Српске предузимају све неопходне мјере и радње у вези пријетећих мејлова који су стигли на више мејл адреса Владе Републике Српске - саопштено је из МУП-а.

Лице које је послало пријетећи мејл провјеравају стручне службе МУП-а, које, каже премијер, могу парирати европским полицијским службеницима у овој области.

- Позивам грађане Републике Српске да вјерују својим институцијама, јер једино институције гарантују безбједност на овим просторима - истакао је Вишковић.

Са исте адресе пријетње су стигле амбасадама и конзулатима Србије у Аустрији и Њемачкој, аеродрому и Центру за безбједносну политику у Београду. Из МУП-а Србије потврђено је да је пријетње упутио Денис Краснићи из Швајцарске, поријеклом са Косова и Метохије, гдје се тренутно налази. Издат је налог да се, по повратку у Швајцарску, одмах јави у полицију.