latinica  ћирилица
20/08/2024 |  11:21 ⇒ 18:05 | Аутор: РТРС

Додик: Пројекти урађени у Требињу створили нову историју града; Изградњом болнице развићемо здравствени туризам (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је све оно што је заједнички урађено у Требињу у посљедњих 15-ак година, створило нову историју овог града, те каже да су урадили низ капиталних пројеката.
Милорад Додик у Требињу - Фото: РТРС
Милорад Додик у ТребињуФото: РТРС

- Тражимо пројекат више који ће повући Требиње да буде незаобилазан и препознатљив град у региону. Драго ми је што завршавамо болницу у динамици која је предвиђена. Она треба да допуни све што нам је овдје потребно. Да се развије један нови сегмент који се назива здравствени туризам - казао је Додик у Требињу након разговора да градоначеником Мирком Ћурићем.

Додик је, након разговора да градоначеником Мирком Ћурићем, рекао да то значи да ће болница са становишта своје опреме, квалитета кадрова привући из региона па и шире значајан број оних, који ће хтјети да баш овдје користе те услуге.

Ћурић је навео да је захвалан на подршци коју ова локална заједница добија од предсједника Српске.

- Искористили смо прилику да му се захвалимо на подршци коју нам је давао у претходном периоду, као што су програми подршке породици, култури... - рекао је Ћурић.

Додао је да је на састанку било ријечи и о пројекту обилазнице око града.

- Разговарали смо и о новој болици. То је највећа инвестиција од стварања Српске на подручју Требиња - нагласио је Ћурић.

Додик је истакао да ће нова болница бити отворена у октобру сљедеће године захвалио Ламбети за предано праћење, Ћурићу и граду Требињу за ефикасно рјешавању проблема, као и извођачу који је показао способност да то може да уради.

- Иза нас је зграда која ће за годину и мјесец два, у октобру идуће године бити отворена, пуштена и стављена на услугу људима у Требињу и шире у региону - рекао је Додик.

Додик је изјавио је да се на подручју овог града реализују и да је у плану низ великих пројеката.

Неки од тих пројеката су, истиче Додик, изградња брзе саобраћајнице од Требиња до Вишеграда, као и аеродром у Требињу са којег би први авиони, како каже, могли полетјети за двије до три године.

Додик је навео да је у плану да се изградња брзог пута реализује са кинеским партнерима, те додао да ће бити учињено све да се тај пројекат уговори.