latinica  ћирилица
27/07/2024 |  16:02 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Вучић: "Српска кућа" није само павиљон, већ путовање у суштину нашег народа (ФОТО/ВИДЕО)

Велико ми је задовољство да вас данас угостим, и овај павиљон би требао да вам омогући да уроните у срце Србије. "Српска кућа" није само павиљнон, већ путовање у суштину нашег народа - рекао је предсједник Србије Александар Вучић на отварању "Српске куће" у Паризу.
Додик и Вучић у Паризу на отварању "Српске куће" (Фото: x.com/MiloradDodik) -
Додик и Вучић у Паризу на отварању "Српске куће" (Фото: x.com/MiloradDodik)

Каже да је у срцу павиљона "дрво живота" које су посадили наши преци, а предствља наше данашње генерације које треба да баштину пренесу будућним генерацијама.

- Наша обавеза је да обезбиједимо да та крошња процвјета и обезбиједи судбину српског народа - додао је Вучић.

Вучић је рекао да уз врхунску технологију оживљавају зидови овог здања и да је такође оживљен Милутин Миланковић и Никола Тесла.

Он је казао и да је Српска кућа представљена са најбољом технологијом на најбољи могући начин.

- Овдје видимо и слике Надежде Петровић, једне од најистакнутијих сликара, радове Тесле и Милутина Миланковића. Виде се наша најважнија достигнућа, као и достигнућа појединаца који представљају Србију. Можете да пробате и укусе Србије које су припремили млади и талентовани кувари, који ће спремити најпознатија јела и пића. Ово је незаборавно искуство укуса и мириса - рекао је Вучић.

- Поносни смо што имамо бесплатан улаз, богат програм. Наши умјетници који показују највећи догађај за нашу земљу а то је Експо 2027. а "Српска кућа" ће бити најбољи позив за тај догађај - рекао је Вучић те додао да позива све Французе да дођу у Србију.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)