latinica  ћирилица
27/07/2024 |  12:47 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

Приједор: Стигли бициклисти из Словеније у оквиру манифестације "Километри пријатељства" (ВИДЕО)

У оквиру манифестације "Километри пријатељства" у Приједор је из општине Шенчур у Словенији, бициклима, стигло тридесетак привредника, љубитеља бициклизма. Ријеч је о традиционалном походу, коју девет година организује приједорско Удружење грађана "ДОН", с циљем унапређења привредно-туристичке понуде и спортских садржаја у ова два града.
Приједор: Манифестација "Километри пријатељства" -
Приједор: Манифестација "Километри пријатељства"

У оквиру манифестације "Километри пријатељства" у петак увече је из Словеније у Приједор стигла група од тридесетак привредника, љубитеља бициклизма, чланова Спортског друштва “БАМ.Би“ са сједиштем у општини Шенчур.

Ријеч је о традиционалном спортско – туристичкој и привредној манфиестацији коју по девети пут организује приједорско Удружење грађана “ДОН“.

Предсједник Спортског друштва “БАМ.Би“ Алеш Калан изјавио је да већ више година долазе у Приједор који им су приликом првих путовања бициклима овај град учинио довољно близу и довољно занимљив за путовање и упознавање.

- Радо се враћамо сваке године јер нама је овдје увијек угодно и без обзира што све иде некако како кажемо Европа па то, ми требамо овај гушт прави, како кажемо балкански и надам се да никад неће нестати - рекао је Калан.

Извршни директор Удружења грађана “ДОН“ Муриса Марић рекла је приликом дочека гостију из Словеније да сматра да ово много значи Приједору.

- Ови људи који долазе већ девету годину у наш град потврђује да смо добри домаћини и ми смо већ ушли у њихов годишњи календар путовања и задњи викенд у јулу ми смо на тој мапи дестинација коју радо посјећују и сваке године се радо враћају - изјавила је Марићева новинарима.

Бициклистима из Словеније, међу којима су привредници па и жупан општине Шенчун, добородошлицу је у име Градске управе пожелио начелник Одјељења за културу, међународну сарадњу, спорт и НВО Александар Миљешић.

Он је истакао да је ова спортска бициклистичка прича прерасла у пријатељство.

- То је клуб који има преко 600 чланова од којих је њих тридесетак дошло у наш град, а оно што желимо је да ову пријатељску сарадњу продубљујемо у области туризма, привреде и спорта, тако да ћемо идуће године деценију сарадње обиљежити на посебан начин - рекао је Миљешић.

Бициклисти су прешли преко 300 километара и из правца Градишке, гдје су их дочекали чланови бициклистчког клуба “Козара“ из Приједора преко Националног парка Козара стигли у Приједор.