latinica  ћирилица
27/07/2024 |  09:06 ⇒ 09:41 | Аутор: РТРС

Са олимпијске Јахорине кренули за Париз у Реноу 4 старом 40 година (ВИДЕО)

У Паризу су синоћ отворене љетне Олимпијске игре, а у Париз је са Јахорине кренула мала али одлучна екипа која ће пут од 1.900 километара прећи у олдтајмеу Рено 4. Путовање Данка, Андреја и Марка је хумнитарног карактера. Они ће продавати километре како би прикупили средства за лијечење Милоша Божовића из Источног Сарајева.
Рено путује у Париз - Фото: РТРС
Рено путује у ПаризФото: РТРС

Данко, Андреј и Марко на пут су симболично кренули испред Олимпијских кругова на Јахорини са мјеста гдје је некада горио олимпијски пламен и на овај начин шаљу подршку Паризу који је домаћин Олимпијских игара. Симболика је и да путују у Реноу 4 који је произведен 1984. године када су овдје одржане Зимске Олимпијске Игре. Ипак њихова мисија је прије свега хумнитрног карактера.

Марко је власник аутомобила који редовно одржава и једва чека да положи возачки испит па да и сам осјети чари вожње као возач, што неће још дуго морати да чека. Радује се овом дугом и узбудљивом путовању које има племениту мисију.

Олимпијски центар Јахорина подржао је ову мали алу сјајну екипу јер олимпијске вриједнсоти као што је приајтељство, поштовње и изврсност нису само ријечи већ и начин живота а ови младићи то својим примјером доказују.

- Честитамо екипи на подухвату. Посебно важан је хуманитрни апсект и апел још једном свима да подрже ову мисију - нагласио је Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра Јахорина.

Ова необична експедиција спојила је спорт, историју, традицију и хуманост на најбољи начин.