latinica  ћирилица
27/07/2024 |  08:26 ⇒ 10:36 | Аутор: РТРС

Клокић: Неусвајањем реформске агенде значајно успорен економски раст БиХ (ВИДЕО)

Неусвајањем реформске агенде значајно је успорен економски раст БиХ, рекао је Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Златан Клокић - Фото: РТРС
Златан КлокићФото: РТРС

- С друге стране имамо показатеље да је он из године у годину у Српској све већи и већи - истакао је Клокић. 

Подсјећамо, четири кантона из ФБиХ, у којима је већина окупљена око СДА, нису подржали Реформску агенду и тиме онемогућили прву траншу од 70 милиона евра намијењених БиХ из Плана развоја за Балкан. Америчка амбасада - за блокаду оптужила је Републику Српску.

- У америчкој Амбасади ујутру када се пробуде погледају кроз прозор, падала киша, снијег, или гријало сунце, они оптуже предсједника Републике Српске Милорада Додика - рекао је Клокић.

Он је додао да је од 112 мјера Република Српска усвојила и усагласила 110, а да су преостале двије црвена линија за Републику Српску преко које не може прећи.

- Треба ријешити питање страних судија у Уставном суду БиХ, па онда причати о попуњавању судија из Републике Српске. Тај Уставни суд увијек доноси одлуку које су на штету Републике Српске, и онда је јасно да су оне политичке мотивисане - поручио је Клокић.