latinica  ћирилица
27/07/2024 |  14:11 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Становници Дрвара увијек били познати по својој слободарској традицији (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је видео путем Дан општине Дрвара руководству, представницима локалних институција и грађанима Дрвара.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је нагласила да су "Дрвар и становници Дрвара увијек били познати по својој слободарској традицији, били су људи који су знали да цијене и да се боре за слободу, и за њу су увијек давали заиста велику цијену".

- Рекла бих да се грађани Дрвара и данас боре за своје мјесто у оквиру општине, али исто тако и да су суочени са бројним проблемима и са маћехинским односом и кантоналних и федералних власти. Али исто тако знам да сваки становник Дрвара зна колико су институције Републике Српске и Србије опредијељене да заједно с њима превазилазе проблеме у будућности - рекла је Цвијановић.

Цвијановић је напоменула да се "важност овог дана треба посматрати у оквиру опредијељености Дрвара да искаже свој слободарски дух".

- То је био велики дан када су грађани Дрвара устали да се боре против великог зла које се надвило над нашим просторима. Желим вам убрзан развој ваше општине, а вама и вашим породицама све најбоље - поручила је Цвијановић.