latinica  ћирилица
26/07/2024 |  19:16 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Странци изазивају нестабилност у БиХ (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да странци изазивају нестабилност и упорно онемогућавају да уставна рјешења у БиХ заиста живе у пракси.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је, поводом најновијег извјештаја Стејт департмента у којем се поново напада Република Српске, рекла да су странци својим настојањима да овдје буду спроведене реформе одмакнуте од оног што су уставна рјешења заправо допринијели свему што је отежавајуће за пословну климу, нормалан живот, политички или институционалан.

Она каже да нас држе стално у оквиру тог неког политичког пројекта.

- Они су нас натјерали да живимо овдје свој политички административни живот, односно, они желе да га ми живимо у оквиру неког политичког пројекта или експеримента, БиХ. А када имате експеримент и све на пројектној основи, а не нечему стратешком или дугорочном онда наилазите на бројне проблеме - рекла је Цвијановићева.

Она је рекла и да је извјештај Стејт департмента без изненађења.

- Поводом тога што се тамо помиње да не постоји одређена правна сигурност и жалби упућених према правосуђу рећи ћу да је правосуђе резултат међународних реформи, то није нешто што смо ми овдје осмишљавали, спроводили. Чак и онда кад смо указивали на одређене сметње, проблеме, девијације да требају да буду отклоњене, они су се испријечили, као препрека да се тако нешто деси, да се деси нека реформа - рекла је Цвијановићева.