latinica  ћирилица
26/07/2024 |  16:54 ⇒ 19:29 | Аутор: РТРС

Додик: Марфијево понашање крајње дегутантно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да је понашање америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија постало крајње дегутантно.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Дипломате ми кажу да их је срамота колико је срозао дипломатску службу. Претворио се у најгору трачару. Не може човјек више озбиљно да одговори на гомилу бесмислица које свакодневно објављује. Час је књиговођа у покушају, час детектив у покушају, час хроничар породичног стабла Додик - навео је Додик у објави на друштвеној мрежи Икс, реагујући на посљедње саопштење америчке Амбасаде у БиХ.

Он је нагласио да Марфи све то чини у покушају да у Републици Српској инсталира послушнике и слуге који би слијепо слушали и испуњавали жеље, који би се одрекли имовине, похрлили у НАТО, одрекли се идентитета и насљеђа.

- Пиши, Марфи, сваки дан. Измишљај, клевећи, оптужуј. Твоја саопштења ме увијек насмију. Постала су као виц. Али, колико год се трудио, ја ти рачуне полагати нећу. Полажем их само свом народу и грађанима Републике Српске. А ту је биланс позитиван већ 20 година. И биће још дуго. Sorry /извини/ - написао је Додик.