latinica  ћирилица
26/07/2024 |  17:10 ⇒ 18:48 | Аутор: СРНА

Служен помен српским борцима из Горњих Врела

У бродском насељу Горња Врела данас су положени вијенци и служен парастос за четворицу бораца Војске Републике Српске из овог села погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату и поручено да треба чувати сјећање на њих.
Брод - сјећање - Фото: СРНА
Брод - сјећањеФото: СРНА

Предсједник Скупштине Борачке организације Брод Радослав Кокић рекао је да се само чувањем сјећања на погинуле борце од заборава чува њихов допринос у одбрани Републике Српске.

- Борачка организација у току године у свим мјесним заједницама организује парастосе у знак сјећања на наше погинуле ратне другове, наше јунаке који су за слободу дали животе - навео је Кокић.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић подсјетио је да су деведесетих година прошлог вијека, када се српски народ морао организовати да брани своју нејач и огњишта, мјештани Врела показали велико јединство и били неустрашиви борци.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горња Врела Саво Ђукић истакао је да се истина о дешавањима на овим просторима од прије 32 године мора преносити на млађе генерације и чувати од заборава.

Након молитвеног помена, који је служио свештеник вишћанске парохије Дарко Вукомановић код спомен-обиљежја у порти Храма Светог архангела Гаврила, вијенце и цвијеће положиле су породице погинулих бораца, заједничка делегација општине Брод, општинске Борачке организације и Савјета мјесне заједнице, представници политичких партија и мјештани.