latinica  ћирилица
26/07/2024 |  14:53 ⇒ 15:03 | Аутор: РТРС

Станковић у Власеници: Наша мисија је да чувамо интересе имовине Републике Српске

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске Драган Станковић са својим сарадницима, посјетио је Власеницу и састао се са начелником ове општине Мирославом Краљевићем.
Станковић у Власеници - Фото: Уступљена фотографија
Станковић у ВласенициФото: Уступљена фотографија

Станковић је истакао да "уводе праксу да координишу са републичког нивоа са локалним заједницама и то ће радити и убудуће".

- Краљевић је инсистирао на данашњем састанку из разлога захтјева на локалном нивоу и ми смо се одазвали јер нам је циљ рјешавање проблема. Разговарали смо и са представницима из институције Правобранилаштва Републике Српске са подручја општине Власеница. Разговарало се о оснивању катастра непокретности, о осам катастарских општина које су већ основане, а још двије су у фази завршетка. Укупно има 15 катастарских општина на подручју општине Власеница, а расправљало се и о непокретностима везаним за Ски-центар "Игришта" - изјавио је Станковић.

Станковић је додао да је познато да "постоје проблеми правног основа шума на подручју Власенице за које се везују перфидни начини регулисања од стране судова из ФБиХ".

- Наша мисија је да чувамо интересе имовине Републике Српске, те истичем да ћемо наћи основ да шуме са овог подручја остану у оквиру имовине Српске. Ми дјелујемо у складу са уставом и законима Републике Српске и ту смо да заштитимо интересе сваког нашег грађанина, а Краљевић је спона између грађана ове општине и нас. Резултати можда нису видљиви данас, али ће бити видљиви за седмицу или двије - поручио је Станковић.

Краљевић је поручио да му је "драго да одржавају контакте са људима на републичком нивоу и да рјешавају проблеме имовинско-правне природе на територији општине Власеница".

- Водили смо квалитетне разговоре са челним људима Управе, а све у циљу рјешавања проблема на локалном нивоу. Тренутно у Власеници има око десет градилишта. Истичем да се ради, а свакако сам захвалан на подршци коју наша општина има од стране републичких органа, Владе Републике Српске и предсједника Српске Милорада Додика - изјавио је Краљевић.

Након разговора Краљевић је показао гостима простор Трга српских бораца у Власеници.