latinica  ћирилица
25/07/2024 |  14:46 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

Источна Илиџа: Опозвана потпредсједница Скупштине Вања Рудуљић

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа опозвали су са позиције потпредсједника Скупштине ове локалне заједнице Вању Рудуљић из Српске радикалне странке и именовали Немању Мочевића из СДС-а. Из клуба СНСД-а указују да се опозив Рудуљићеве обавио без икаквог образложења.
Скупштина Општине Источна Илиџа - Фото: РТРС
Скупштина Општине Источна ИлиџаФото: РТРС

Разријешење потпредсједнице Скупштине општине Источна Илиџа нашло се као додатна тачка на дневном реду. У СНСД-овом клубу тврде да смјена није урађена у складу с Пословником.

- Додатна тачка на дневном реду треба да се образложи хитност који је то разлог сматрам да је то чиста политичка одлука тако да Клуб одборника СНСД-а није подржао смјену потпредсједника Скупштине - рекао је шеф Клуба одборника СНСД-а у Источној Илиџи Владимир Ћосовић.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић каже да је Рудуљићева смијењена због напуштања скупштинске већине.

- И прије свега непоштовања будуће визије развоја општине Источна Илиџа у којој се у ранијем периоду налазила подршка одборничког клуба, они нису наишли на разумијевање оног дијела визије општине у наредном временском периоду и самим тим сами су изашли из скупштинске већине - рекао је Божовић.

Клуб СНСД-а није гласао ни за именовања вршиоца дужности директора у Културном и Спортско-рекреативном центру уз образложење да нису смјели доносити одлуке за вријеме истека мандата.

- Ти директори су именовани за в.д. директоре у децембру на три мјесеца. Они су данас послије седам и по мјесеци именовани опет на в.д. , четири и по мјесеца је прошло да нису били у мандату. Провјерићемо чија је то одговорност и да ли ће то бити кривично дјело шта је са одлукама које су доносили ти директори у периоду кад нису били у мандату - додао је Ћосовић.

На скупштинском засједању усвојен је низ одлука и иницијатива које подразумијевају стварање предуслова за нове приходе у општинској каси, став је скупштинске већине предвођене СДС-ом, док у СНСД-у сматрају да је ријеч искључиво о политичким предизборним одлукама.