latinica  ћирилица
25/07/2024 |  15:09 ⇒ 15:19 | Аутор: РТРС

Миличевић: Никакве пријетње и оптужнице неће ме уплашити

Предсједник Српске демократске странке Милан Миличевић рекао је данас да не постоји та сила пријетња, оптужница, хапшење ни физички насртај који ће га уплашити и да то не могу ни, како каже, монтирани процеси режима.
Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

Он је рекао да се пред сваке изборе од 2016. године до данас против њега подижу кривичне пријаве и оптужнице.

- Ово је заробљена држава од стране СНСД већ јако дуго и заробљене институције и држава у којој не смијете да дигнете главу и кажете било шта, или урадите нешто што се не свиђа онима који владају, а који у вама виде неку врсту опасности за њихов статус и режим, те потенцијалну опасност за изборе - рекао је Миличевић, саопштено је из СДС-а.

Он је поновио да неће подлећи пријетњама било које врсте.

- Дакле, идем до краја по сваку цијену. Зашто се тако понашам? Jер не сносим било какву одговорност за било шта за шта ме оптерећују. Пред сваке изборе подижу пријаве, а једна од њих траје већ девет година, са двије ослобађајуће пресуде, а која се поново активира и врти у круг. Дакле, ружно је рећи, али навикао сам на то - наводи Миличевић.

Он тврди да је "Република Српска постала заробљена држава у којој режим монтира политичке процесе".

- Та врста репресије, несигурности, тај осјећај да у сваком тренутку било ко од нас може бити жртва заробљене државе и гдје могу да вас у сваком моменту санкционишу ако некоме сметате, то је јако ружан осјећај - каже Миличевић.

Он је рекао да такво понашање у њему изазива само већу жељу за борбом.

- Неће ме нико поколебати. Ја сада говорим као предсједник СДС-а. На крају, /предсједник Репубике Српске/ Милорад Додик је у марту на сједници НСРС поручио да ћу "видјети шта ће ме дочекати, те да ће ме побиједити у Теслићу" - рекао је Миличевић и додао:

- Као предсједник СДС-а сам мета и спреман сам да то носим. Страха нема и идемо до краја и коначне побједе. На том путу сам спреман на све могуће репресија и ја и моја породица, као и моја политичка партија.

Када је питању кривична пријава због које је јуче саслушан у Тужилаштву, Миличевић каже да је веома битно да се зна ко је лице које је њен подносилац.

- То је човјек који је повјереник СДА, који је, када је почео да се гради помињани објекат био одборник ПДП-а, да би у том мандату прешао у СНСД заједно са садашњим предсједником ОО СНСД Теслић. То је човјек који је умијешан у замјену врећа са бирачким материјалом на чувеном референдуму у Теслићу за опозив начелника - нагласио је Миличевић.

Он тврди да су политички противници СДС-а "дио подземља и криминалног миљеа који превазилазе границе локалног нивоа и који су познати чак и на регионалном нивоу".

- Ако неко нема храбрости да крене против тога онда морамо бити свјесни да ћемо остати заробљена држава, да ће нам владати тајкуни, да ће нас плашити и да ће скидати главе, да нећемо више бити у земљи са чистим ваздухом и бистрим ријекама. То је оно што би нас могло дочекати, али ја сам ипак сигуран да постоје људи који то неће дозволити - рекао је Миличевић.