latinica  ћирилица
25/07/2024 |  11:18 | Аутор: РТРС

ПУ Мркоњић Град: Стање безбједности задовољавајуће

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град, у управа у првих шест мјесеци ове године евидентирана су 82 кривична дјела, што је мање за 13 посто у односу на упоредни период прошле године.
Мркоњић Град - ПУ прес - Фото: РТРС
Мркоњић Град - ПУ пресФото: РТРС

Коифеицијент расвјетљености свих кривичних дјела је 97,6 посто, што ову управу по том основу сврстава у ред водећих у Министарству унутрашњих послова Репеупблике Српске.

Евидентирано је и 79 случајева нарушавања јавног реда и мира у којима је почињено 100 прекрашаја из те области.

- Од укупног броја егидентираних кривичних дјела 74 су из области општег криминалитета. Док су два из области опојних дрога и три из области привредног криминалитета и безбједности јавног саобраћаја - рекао је начелник Одјељења криминалистичке полиције ПУ Мркоњић Град Војислав Томић.

Што се тиче безбједности саобраћаја евдентиране су 122 саобраћајне незгоде.

- Што је у порасту за 22 одсто у односу на упоредни период. Евиденитранао је 36 саобраћајних незгода са настрадалим лицвима .И то једна са погинулим лицима - изјавио је начелник Одјељења полиције ПУ Мркоњић Град Горан Рољић.

Када се посматара област криминалитета евидентно је да је дошло до смањења броја кривичних дјела за 13,7 одсто.

- Можемо закључити да је станње безбједности на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град задовољавајуће - рекао је начелник Полицијске управе Мркоњић Град Милан Милекић.