latinica  ћирилица
25/07/2024 |  10:38 ⇒ 14:21 | Аутор: РТРС

Вишковић: Поновно оглашавање Амбасаде САД у БиХ је урушавање угледа носилаца власти у Српској

Поновно оглашавање Амбасаде САД-а у БиХ на мрежи Икс је додатна потврда онога о чему већ говоримо, а то је константно медијско спиновање и урушавање угледа носилаца власти у Републици Српској, изјавио је премијер Српске Радован Вишковић.
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

Вишковић је нагласио да се "поставља питање која је то улога једне амбасаде у некој земљи, па макар то била и БиХ, а одговор је и више него јасан - све супротно од онога штo чини амбасада САД-а у БиХ".

- Заиста овакви медијски спинови поменуте амбасаде нису ништа друго већ насилан покушај креирања лоше слике у јавности која се односи на финасијску стабилност Српске и њено политичко руководство. У потпуности разумијем напоре службеника Амбасаде САД-а у БиХ јер имају сложен задатак да се лажима боре против чињеница и свијести народа која је и више него способна да разумије шта је стварно стање, а шта медијски спинови и западни систем пропаганде заснован на лажима. Није им лако, ни у професионалном, ни у моралном смислу - поручио је Вишковић. 

Вишковић је истакао да је "важно напоменути да све поменуте појединости које су јавно изношене у јавности од стране руководства Српске, а тичу се финансијске стабилности Српске јавно су доступне и налазе се на сајтовима Владе Српске и Народне скупштине Српске, те су доступне, транспарентне и провјерљиве".

- Такође, покушаји блокаде финансијских токова од стране СAД-а нису ништа друго већ груба демонстрација силе у виду одређеног монопола на финансијском тржишту, што се у крајњем случају рефлектује и доводи до угрожавања основних људских права - поручио је Вишковић.

Подсјетимо, Америчка амбасада у БиХ упутила је нову критику властима у Републици Српској, и поново се запитали "гдје је новац који Српска посуђује."