latinica  ћирилица
19/07/2024 |  15:50 ⇒ 15:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Брнабић: Пројекат "Јадар" важан за будућност Србије, опозицији смета власт, а не литијум (ВИДЕО)

Предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић рекла је данас да је пројекат "Јадар" јако важан за будућност Србије и да је невероватно лицемјерје представника опозиције који, како је рекла, нису против литијума него против власти.
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Одговорићу на сваку изговорену неистину или глупост којој су изложени грађани Србије. У посљедњих неколико дана, али и континуирано од 2022. године када се у Србији обиљежавала 21 годишњица бивствовања и рада Рио Тинта у земљи - рекла је Брнабић на конференцији за медије у Скупштини.

Она је рекла да је тада неко почео да се буни против Рио Тинта, а не раније.

Брнабић је упутила честитке Влади Србије и предсејднику Србије Александру Вучићу на потписаном Меморандуму о одрживим сировинама и на успјешно одржаном Самиту о стратешким сировинама.

- Мислим да је вредно поменути да је ово први пут да у овако важним временима када се свијет мијења из коријена Србија игра централну улогу, а не посматра са маргина - рекла је Брнабић.

Коментаришући одржану конференцију за новинаре Зелено-левог фронта, Покрета слободних грађана и Демократске странке и оно што је раније могло да се чује од Драгана Ђиласа и Странке слободе и правде Брнабић је рекла да они немају проблем са литијумом ни бојазан када је у питању заштита животне средине већ је њихов основни проблем власт.

- Цитираћу, како кажу представници ових странки и покрета и Ђилас - у овом тренутку и на овај начин не сме бити говора о литијуму. Они су против ископавања литијума у овом тренутку са оваквом влашћу, дакле нису против ископавања литијума - истакла је Брнабић.

Њима смета власт, додала је, и то је суштина читавог проблема.

Брнабић је истакла и да опозициони представници оптужују актуелну власт да су корумпирани да би спровели пројекат "Јадар".

- Али ко је нас корумпирао ? Њемачка, ЕУ? Ако оптужујете нас за корупцију онда су и они. Ако смо ми корумпирани и зато радимо овај посао, онда је и ЕУ? Или причате будалаштине и неистине - рекла је Брнабић.