latinica  ћирилица
28/10/2024 |  14:53 | Аутор: СРНА

Петковић: Приштина једностраним потезима пријети масовним протјеривањем Срба

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да једнострани потези Приштине пријете да доведу до масовног протјеривања Срба са Косова и Метохије, што је и нескривени сан премијера привремених институција Аљбина Куртија.
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

Петковић је у разговору са директором за западни Балкан у Министарству за Европу и иностране послове Француске Маргерит Коста де Борегар указао на насиље и терор који Приштина свакодневно спроводи над српским народом на Косову и Метохији.

Петковић је истакао да су једнострани потези разлози због чега Приштина упорно опструише дијалог и избјегава спровођење постигнутих споразума.

Он је исказао бојазан да ће у служби предизборне кампање, из Приштине услиједити појачане активности на штету српског народа.

Подсјетио је да Приштина брани да ухапшене Србе посјети официр за везу Београда и увјери се у њихово здравствено стање, потребе, услове у којима бораве што је изузетно важно с обзиром на бројне примјере и притужбе на нехумано поступање према њима.

Нагласио је и да је Београд у Бриселу желио да разговара и о наставку спровођења декларације о несталим особама, али да Приштина опструише и то дубоко хумано и важно питање, саопштено је из Канцеларије.