latinica  ћирилица
11/07/2024 |  14:25 ⇒ 15:30 | Аутор: РТРС

Кошарац: Згрожен сам лажима Хелеза; Досљедно спроводимо политику Српске

Згрожен сам лажима које је министар одбране Зукан Хелез данас изрекао у Сребреници о томе како би српски министри у СМ БиХ "радо подржали проглашење 11. јула даном жалости у БиХ, али да то не смију урадити", рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Овако монструозном лажи Хелез је превазишао сам себе. Не само да је популиста, него и ноторни лажов - рекао је Кошарац.

Истакао је да су српски министри у СМ БиХ представници политика Српске у заједничким институцијама.

Навео је да досљедно проводе политику предсједника Српске Милорад Додика и институција Српске на заједничком нивоу, поштујући ставове и штитећи интересе српског народа и грађана Српске.

- Гласали смо против тога да се 11. јули прогласи даном жалости у БиХ. Стојимо иза такве одлуке и увијек ћемо гласати на такав начин. Никога се не бојимо, нити имамо разлога за то. Ми смо политика Српске у СМ БиХ - јасан је Кошарац у објави на Инстаграму.

У питао је о чему Хелез прича?

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Какав страх? Од кога и од чега? Нека престане да замлаћује јавност својим глупостима и небулозама! Није ми јасно како Хелез нема стида и срама да безочно лаже и шаље огавне поруке на данашњи дан и са мјеста гдје се обиљежава страдање народа којем припада. То најбоље говори о њему и његовом односу спрам овог питања - рекао је Кошарац.

Поновио је да разумију и поштују бол породица жртава свих народа.

Рекао је да је Српска за мир, стабилност, међусобно уважавање и поштовање.

- Нека Хелез добро прочита поруку предсједника Додика, који је данас позвао на достојанство, мир, одговорност и поштовање. Много тога Хелез може научити из ријечи предсједника Додика да наш однос према овом дану покаже да смо опредијељени за мир, стабилност и бољу будућност за све људе у Републици Српској и БиХ. Наша политика је истина! Вођени истином, ми се не бојимо. Наша политика је за Српску и српски народ, не против било којег другог народа - закључио је Кошарац.