latinica  ћирилица
04/07/2024 |  22:27 | Аутор: СРНА

Три чланице владајуће коалиције одбиле састанак код Милатовића

Чланице владајуће коалиције у Црној Гори - Нова српска демократија, Покрет Европа сад и Демократска народна партија неће се одазвати позиву предсједника Јакова Милатовића на састанак.
Јаков Милатовић (Фото: Танјуг/Служба за информисање предсједника Црне Горе) -
Јаков Милатовић (Фото: Танјуг/Служба за информисање предсједника Црне Горе)

Милатовић је позвао лидере свих парламентарних странака сутра на састанак како би их, како је навео, информисао о закључцима разговора које је имао са партнерима у Бриселу.

Из Нове српске демократије, чији је лидер Андрија Мандић, саопштено је да унутрашњу и спољну политику води Влада и да би Милатовић своја сазнања у вези са даљим смјерницама на европском путу требао да подијели са надлежном граном власти, али не на начин да се поставља као нека врста разредног старјешине.

Подсјећају да су састанци лидера парламентарних странака са предсједником државе Уставом и законом предвиђени само у случају давања мандата за састав Владе.

- Поставља се питање зашто предсједник Милатовић све ово чини? Одговор је поприлично јасан, јер смо ових дана свједоци да Милатовић, који би требао да буде предсједник свих грађана, готово свакодневно излази са ставовима који апсолутно поларизују друштво - наводе из Нове српске демократије.

Истичу да све то личи на праксу бившег предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, који је, како наводе, покушао да се наметне као отац нације и који би требао да буде грана власти изнад осталих која све контролише.

- Сви треба да се окупимо око онога што нас спаја и да се фокусирамо на рад у интересу грађана Црне Горе, јер они од свих нас очекују бољу, стабилнију и сигурнију будућност, а не да допустимо да једна политичка личност покушава да глуми супериорност у односу на све остале - наводи се у саопштењу.